Oyun

Oyun, çocuğun kendi deneyimiyle hayatı öğrenmesidir. Yaşam boyu kullanacağı fiziksel, sosyal, bilişsel, duygusal ve dil yeteneklerini oyunlar sayesinde kazanır. Oyun anında işbirliği ve kazanıma çok açık olurlar. Okulumuzda çocuklara kazandırmak istediğimiz her türlü bilgi ve beceriyi, oyunların içine katarız. Böylece öğrendiklerinden zevk almalarını, eğlenerek yeteneklerini geliştirmelerini sağlamaya çalışırız.

Serbest oyunlarda çocuklar yetişkin yaşamının provasını yaparlar. Farklı rolleri deneyimler, arkadaşlarından aldıkları tepkilere göre davranış repertuarlarını, kişiliklerini oluştururlar. Duyguları açığa çıkarmak için de en uygun ortam serbest oyunlarla sağlanır. Bu nedenle Panda’da serbest oyun en kıymetli eğitim ve gözlem saatlerinden biri olarak değerlendirilir.

Kurallı oyunlarda, çocuklar toplumsal kurallara uymayı, bir işe birlikte başlayıp bitirmeyi, işbirliğini, yardımlaşmayı öğrenirler.  Bu oyunlarda rekabet, üstün gelme, kazanma güdüleri başkasını incitmeden tatmin şansı bulur.

Oyun bir zeka ürünüdür, yaş ve zeka düzeyi oyunun da düzeyini belirler. Aynı zamanda çocuklardaki algı, dikkat süresi, hafıza, düşünme, problem çözme, karar verme gibi yetileri geliştirerek zeka gelişimine ciddi katkılarda bulunur. Zeka gelişimine katkı sağlamak üzere üretilen kutu oyunlarının büyük çoğunluğu okulumuzda mevcuttur ve çocuklarımız bu oyunlarla severek oynarlar.

Panda’da her gün sabah ve öğleden sonra birer saat serbest oyuna zaman tanınır. Hava el verdiği sürece bahçede de serbest oyun oynanır. Her gün en az bir kurallı oyun, büyük yaşlarda bir de matematik oyunu oynanır. Günün oyunları evde tekrarlamak isterseniz diye aylık programlara yazılır. Velilerimiz bilirler ki çocuklara oyun zamanı ayırmak, ellerine oyuncak vermekten çok daha değerlidir.